Riiulla on parin päivän päästä kokonainen vuosi elämää takana ja siten itsellä 10 kuukautta ihan oikeeta elämää malinoisin kanssa. Ei enää pelkkää netissä surffailua malinoistarinoita lukiessa ja upeiden koirien perään kuolaamista kisakentillä. Aivan ruusuilla tanssimmista ei ole tämän elikon kanssa eläminen ollut, mutta sitä en todella odottanutkaan. Vaan lähinnä asenteella peläten pahinta ja toivoen parasta – kuten jossain välissä kasvattajille sanoin Riiun ollessa pikkupentu, että kunhan siitä ei ihmisyöjää tule ja tulee toimeen oman perheen koirien kanssa… no pääasia, että tulee toimeen Sumun kanssa ainakin :)

Halusin koiran:

-jolta ei lopu energia kesken – ei lopu (testattu yhdeksän tunnin treeni-lenkki-treeni-uinti-treeni-lenkki jne. turneella toiveissa saada koira hieman rauhallisemmaksi hoitoviikonlopuksi vanhempien luo – ei vaikutusta seuraavalle päivälle)

-jolla on paljon viettiä – riittää, riittää, sanoinko jo että riittää?

-joka ei ole turhan ohjaajaherkkä – ei ota itseensä eikä muistele kovisteluja

-jota ei tarvitse vetää perässä juoksulenkillä – go husky go!

-jota ei tarvitse viritellä virittelyn perään, jotta se syttyisi työskentelemään – etsi sisäinen rauhasi ennen treenejä, koira on virittynyt jo autossa odotellessa

-jonka kanssa uskaltaa liikkua pimeällä – ei pelkoa :)

 

Melkoisen hienosti kävi, kun kaikki kohdat toteutuivat tällä listalla ja taitavat vielä olla skaalalla 1-10 lähellä sitä kympin luokkaa eli koirassa on kaikki toivomani ominaisuudet ja täysin kitsastelematta :D Pentuhuumassa taisin tosin unohtaa tehdä sen listan, mitä ominaisuuksia en koiralla toivoisi olevan… Mutta tällä paketilla nyt touhutaan!

Paljon ollaankin touhuttu koko kesän ja alkusyksyn Riiun jalan parantumisen jälkeen. Agilitya, jälkeä, tottista, hakua ja vielä purujakin harjoiteltu.

Agilityssa Riiu on aivan mahtava! Riiu syttyi lajiin lähes välittömästi ja se nauttii kaikesta tekemisestä hallilla – tekee hommia täysillä, keskittyneesti ja lukee ohjausta aivan huippuhyvin treenin määrään nähden. Hiukan kookas Riiusta vain tähän lajiin tuli, että saas nähdä millaisia mahdollisuuksia meillä lajin parissa tulevaisuudessa on.

Jäljestys on lähtenyt myös menemään oikein hyvin – ainakin omasta mielestä, vaikka olenkin aivan noviisi jälkihommissa. Ehkäpä pitäisi päästä useammin osaavien arvosteltavaksi, jottei aivan harhaluuloissa elele ;D Ainakin Riiu menee yleensä lähes koko jäljen nenu maassa, syö ruuan lähes joka askeleelta, tarkastaa tyhjät niin, etten näillä muutaman askeleen tyhjillä huomaa eroa ruuallisiin askeliin, tekee ”ysikympin pehmeitä kulmia” tarkasti ylittämättä kulmalinjaa. Ehkäpä noita kepukoita voisi alkaa pian ottamaan mukaan…

Tottista ollaan treenailtu elokuun alusta TPH:n riveissä ja saatiinpa itsemme änkäistyä heti kilpailevien ryhmään. Kasvattaja-Marko tuli tosin taas muistuttelemaan heti ensimmäisiin treeneihin siitä HALLINNASTA, mikä oli taas hieman päässyt kesällä unohtumaan siinä merkityksessä, jossa Marko sitä tarkoittaa. Eli hallintaa, hallintaa, hallintaa!

Haku. Haku oli koko kesän suljetulla listalla, koska mietin kovin uskallanko Riiun sinne viedä torbedoimaan ihmisiä. Koska Riiu nyt on sellainen kuin on. Ylimmässä ystävällisyydessäänkin aiheuttaa fyysistä vahinkoa, pomppii, puree, juoksee päin ja kaikki tämä 27-kilon voimalla ja malinoisin purukalustolla. Ja sitten vielä tiennyt, miten se oikein mahtaisi suhtautua metsässä kökkiviin outoihin ihmisiin. Nooh, Mantan ja Liinun Iitu meidät sai sitten yllytettyä mukaan ja nyt parin treenikerran jälkeen voipi sanoa, että Riiu Rrrrakastaa maalimiesten hakua metsästä. Siis saa JUOSTA aivan ihanien LIHAPULLIA syöttävien UKKOJEN luo pisin metsikköä, mikäs sen mukavampaa! Osansa maalimiehet ovat tosin jo saaneet Riiun rakkaudenosoituksista päinhyppimisien ja kuolaisten pusuttelujen merkeissä… Sorry!

Purukaluston käyttöä maalimiehen hihaan ollaan päästy testaamaan kerran pentuhihalla kasvattaja-Markon kanssa. Lokakuun loppupuolella olisi sitten tiedossa IPOilun treenaamista ihan viikonloppuleirin verran, johon kasvattaja-Kaisa meidät järkkäsi mukaan. Saas nähdä millaisia ominaisuuksia Riiu näiden purujen merkeissä itsestään tuo esille :)