Pari kuukautta on taas vierähtänyt vauhdilla ja kaikenlaista ollaan touhuttu. Rimpun kanssa ollaan väännetty hallintaa ja päättäväinen työ on alkanut viimeinkin tuottaa tulosta, välillä on ihan oikeesti voinut todeta koiran olevan hallinnassa. On ohitettu lähietäisyydellä niin isompia kuin pienempiäkin vastaantulevia räyhääjiä, tottisteltu kaupungin hulinassa ja lenkkireiteillä isommatkin hölkkäporukat ovat ohitelleet lähes koiran kylkiä viistäen Riiu tiiviissä kontaktissa seuraten jne. Pieni sykäys tähän tarvittiin, että sain itsestäni kaiveltua tarpeeksi määrätietoisen asenteen ja päätöksen et prkl nyt alat koira käyttäytyä! Löysätä ei edelleenkään voi hetkeksikään tai Riiu ottaa hallinnan omiin tassuihin… Ehkä sitä löysääkin voi vielä joskus tulevaisuudessa antaa :)

Lokakuun lopun puruleiriviikonloppuna meillä oli oikein mukavaa ja IPO-kärpänen puraisi sen verran, että niitäkin touhuja tässä jatketaan!

Riiun leiriviikonloppu

Ekat sisäpurut, Riiu Jusan testattavana

Seuraamista

Tottistelut on menny myös ihan mukavasti eteenpäin, lukuun ottamatta paikallaoloa, mitä on tullut treenattua aivan säälittävän vähän. Nyt pitäis vaan ottaa itteensä niskasta kiinni ja alottaa säännölliset paikkamakuutreenit muuallakin kuin ruokakupin ääressä. Kaikkea muuta on vain niiiin paljon kivempi treenailla... Tasamaanouto alkaa olla jo aivan loistavalla mallilla ja oon tosi tyytyväinen Riiun otekäyttäytymiseen kapulan kanssa. Tokojutuissa ollaan tehty kaukkareita naksulla ja Riiu on hiffannu tosi hyvin, mitä siltä haluan. Sillä on nyt tällä hetkellä paljon paremmalla tasolla kaukkarin kaikki kolme liikettä, mitä Sumulla on koskaan ollut. Riiu oppii hirmusen nopeesti asioita ja siitä huomaa kuinka se haluaa tehdä oikein niissä asioissa, joissa täytyy käyttää päätä järkeilyyn ja muutoin häslänä keskittyy loistavasti tehtävien ääressä. Agilityssa Riiu on edelleen ihan huippuoppilas, iso rohjakehan se on mutta liikkuu silti varsin kepeästi!