Tänään päästiin kokeilemaan taitojamme avoimen luokan kokeessa Liedossa, tuomarina toimi Riitta Räsänen.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tulokseksi tuli AVO1, pistein 169, sij.2./9.

 

Paikalla makaaminen 10

Seuraaminen taluttimetta 8

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9

Luoksetulo 8,5

Seisominen seuraamisen yhteydessä 8,5

Noutaminen 7,5

Kauko-ohjaus 9,5

Estehyppy 6

Kokonaisvaikutus 7

 

Paikalla makuu oli täydellinen siitä huolimatta, että toisella puolella oleva koira oli vaeltanut hieman eteenpäin ja toisella puolella oleva noussut istumaan.

Seuraamisessa pisteitä tiputti alussa haukkuminen ja pomppiminen. Puolenvälin jälkeinen seuraaminen oli tuomarin mieleen ja katsekontaktia kehuttiin.

Maahanmenon seuraamisosuudessa tuli taas haukku ja pientä pomputtelua, siitä pistevähennys. Itse maahanmeno ja suorituksen loppuosa aivan oikeaoppinen.

Luoksetulo oli hieno pysähdykseen asti, jonka jälkeen kutsuin ensin väärällä käskyllä ja annoin oikean käskyn heti perään. Tämän lisäksi pisteitä vähensi sivulletulon pomppu.

Seisominen seuraamisen yhteydessä oli nopea ja täsmällinen, pisteitä vähensi taas seuraamisosuudessa haukkuminen.

Noutaminen kiihdytti ylivireistä koiraa vielä ennestään ja haukku tuli jo ennen noutokäskyä. Käskyn jälkeen lähdettiin metelillä… Taas pomppu sivulletulossa. Hiljaa tehtynä tämäkin liike olisi ollut lähes nappisuoritus.

Kauko-ohjaus oli lähes täydellinen. Pientä peruutusta näemmä tapahtui. Tämä liike meni odotusta paremmin ja hiljaa J

Estehyppy oli Sumulle jo liikaa ilman palkkaa... Sumu lähti hyppyyn äänekkäästi ja jäi seisomaan. Ehkei meluamisestaan kuullut käskyä… Toisella käskyllä meni maahan ja edestä taas pomppu sivulle.

Kokonaisvaikutuksen pistevähennys onkin sitten selvä juttu…

 

Aamulla käytiin vaan pissalenkillä, kun aattelin, että tulee pitkä ja raskas päivä koiralle niin ettei sitten väsyisi jo ennen koetta… Näemmä arvioin hieman väärin Sumun energiamäärän ja sitä oli siis aivan liikaa. Siinä ei sitten auttanut oma rauhallisuus (näennäinen sellainen, jännitys ylitti taas melkein sallitun rajan), kun koira oli aivan liian ylivireessä tokokarkeloihin. Haukkuminen tuli aivan puuntakaa, sillä sellaista ei ole aikaisemmin tokoliikeissä ilmennyt muuta kuin noudossa ja siinäkin pieni haukku vain yksi, kaksi kertaa. No, seuraavalla kerralla sitten tietää, että päästää suurimmat höyryt kattilasta ulos ennen suoritusta. Sumu teki hommansa iloisesti ja jos vain olisi muistanut olla hiljaa, niin oltaisiin saatu aivan huippupisteet, itse liikkeet Sumu osaa erinomaisesti. Tänään Sumun häröilyt vain nauratti, mutta täytyypä haukkuasia tiedostaa, ettei vain tavaksi tule. Tavoitteet ovat siis hieman korkeammalla kuin avoimessa- luokassa ja haukkumista kun ei osata arvostaa, varsinkaan ylemmissä luokissa. Täytyypä asiasta Sumulle mainita;)

 

   1033772.jpg