Siinä se viikonloppu taas meni, nimittäin tokoilun merkeissä Raumalla ja siinä ohessa mökkeillessä. Kumpikin meistä oli voittajaluokan kokeessa ensimmäistä kertaa. Olinpa innoissani maaliskuussa ilmoittanut Sumun kahteen kokeeseen viikonlopun aikana, mikä ei ainakaan tällä kertaa ollut kovin järkevää. Järkevää olisi ollut, jos Sumu olisi ollut edes ensimmäisenä päivänä oma innokas itsensä, mihin olen myös tokoiluissa tottunut. Lauantaina saatiin kuitenkin nippanappa ykköstulosJ. Päivä piti sisällään hyviä liikkeitä, mutta jo silloin tekeminen oli melko laiskaa. Sunnuntaina Sumu ei viitsinyt tehdä enää oikein mitään kunnolla, paitsi palkkarepulle juoksemisen. Osaamattomuudesta ei ole kyse, sillä Sumu taitaa voittaja luokan liikkeet oikein hyvin, kun vain viitsisi tehdä. Tiedä sitten, mistä tulee tällä kertaa. Ehkäpä mökkiväsymystä tai sitten jotain ihan muuta. Sumu toimi viikonlopun ahkerasti muun muassa kääpiöpinseri pennun leikkitätinä. Saatiin sunnuntaina kuitenkin päivän ainut tulos, jos jotain positiivista haluaa nähdä. Onnistuin tosin itsekin molempina päivinä tiputtamaan pisteitä omilla mokilla. Sääntökirjaan pitäisi varmaankin tutustua hieman paremmin ennen seuraavaa koetta…

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Lauantain pisteet:

 

1. Paikalla makuu 10

2. Seuraaminen taluttimetta 8,5

3. Istuminen seuraamisen yhteydessä 10

4. Luoksetulo 8,5

5. Ruutu 0

6. Hyppynouto 8

7. Metalliesineen nouto 9

8. Tunnistusnouto 10

9. Kauko-ohjaus 8,5

10. Kokonaisvaikutus 10

 

Yhteensä 256 pistettä, 1. palkinto, sij. 3./7.

 

Paikalla makuu oli hyvä, tosin tuomari ei kuullut antamaani toista maahan käskyä, jonka jouduin Sumulle antamaan. Seuraavassa liikkeessä laiskasta seuraamisesta huolimatta suurin pistepudotus tuli antamastani lisäkäskystä käännöksessä, jonka annoin aivan vahingossa. Koko seuraamisliike tuntui todella työläältä Sumun tahmaisuudesta johtuen, joten taisi mennä itsellä hieman pasmat sekaisin. Tuomari antoi kommenttia koiran ja ohjaajan välisestä hiippailukilpailusta, huumorimielellä. Ei vaan naurattanut. Istuminen oli aivan nappi. Luoksetulon mokasin taas itse, kun annoin ensimmäisen pysäytyksen jälkeen käskyn ennen liikkeenohjaajan lupaa. Ruudun Sumu löysi hienosti, mutta valitettavasti lähti sieltä pois hieman ennen aikojaan. Hyppynoudossa vieras kapula oli ällö, sitä piti siis hieman tiputella. Metallinoutoon lähdettiin laukalla, mutta palattiin ravilla ja tultiin hieman vinoon eteen. Tunnari oli nappi! Kauko-ohjauksessa Sumu pysyi paikallaan lähtöasemaan nähden, mutta liikkeessä oli hieman edestakaisin sahaamista. Tuomari mielestä yhteistyö pelitti tosi kivasti.

 

Sunnuntain pisteet:

 

1. Paikalla makuu 10

2. Seuraaminen taluttimetta 7,5

3. Istuminen seuraamisen yhteydessä 7

4. Luoksetulo 9

5. Ruutu 0

6. Hyppynouto 6,5

7. Metalliesineen nouto 7

8. Tunnistusnouto 8,5

9. Kauko-ohjaus 5

10. Kokonaisvaikutus 9

 

Yhteensä 214,5 pistettä, 3. palkinto, sij. 1./6

 

Paikalla makuu oli tänään oikeasti ihan nappi, mutta siihen ne napit sitten jäikin. Seuraaminen oli tooodella tahmaista. Alku oli ihan jees, mutta loppua kohti hidastelu lisääntyi niin, että Sumu haahuili jo ihan missä lie selän takana. Seuraamisesta istumisessa istui vasta toisella käskyllä ja seuraamisosuus oli laiska. Luoksetulosta lähti piste, kun Sumu ennakoi maahanmenoa, muuten jees. Ruudun mokasin tällä kertaa minä. Sumu ehti mennä ruudun yli, kun annoin seis käskyn liian myöhään, käskin uudestaan ruutuun ja annoin uuden seis käskyn ennen maahan käskyä. Käskyjä tuli siis liikaa ja liike meni nollille. Hyppynoudon kapula oli taas tänään tosi ällö ja haukku alkoi löytyä. Metalliesineen noutoon lähdetti laiskasti haukulla, hieman pyöriteltiin kapulaa ja tultiin vinoon eteen. Tunnarin pistepudotus ei jäänyt mieleen. Kauko-ohjauksessa edistettiin melkein koiran mitan. Kokonaisvaikutus omasta mielestä koiran osalta lössykkä, tuomari antoi ihme kyllä ysin yhteispelistä.

 

On se ainakin ihan nätti;) Tuoretta poseerausta.

 

1749042.jpg

 

1749046.jpg