Hyvää, erinomaista vai huonoa - jääpi nähtäväksi, mutta toivotaan ainakin kohtalaista! Kovin erinomaisesti ei voi sanoa vuoden alkaneen, kun Sumu sai viikko takaperin oudon kohtauksen. Homma alkoi oikean jalan ontumisella ja nuolemisella täysin syyttä. Tassussa ei näkynyt mitään ihmeellistä, joten ajattelin siihen menneen pikkuisen tikun tms. Nooh, Riiun lenkittämisen ja treenaamisen jälkeen tilanne alkoi jo olla huolestuttavampi, kun Sumu ei halunnut enää kävellä, houkutellen käveli horjuvasti selkä pyöreänä, häntä koipien välissä ja koko koira oli aivan voimattoman ja flegmaattisen oloinen. Oikealle jalalle ei halunnut astua lainkaan ja piti sitä ylhäällä. Eläinlääkärillä tutkittiin jalka röntgenkuvin eikä siinä näkynyt mitään poikkeavaa, niin kuin ei ulkoisestikaan. Kipupiikkiä niskaan ja jatkolääkitys kotiin. Ontuminen loppui muutamassa päivässä ja tällä hetkellä kotona täysin normaalin oloinen koira. Täytyypi ottaa vielä hetki rauhallisesti.

Joululoma oli Riiulle agilityloma eli käytiin hallilla sen verran, että saatiin kepit sekä vähälle treenille jääneet keinu, rengas, pituus ja okseri kutakuinkin kisakuntoon. Riiu on ollut loisto-oppilas agilityssa ja se on hulluna lajiin. Ja mikä tärkeintä – keskittyneen hulluna. Se ei rieku lähdössä vaan tsuumailee edessä olevia esteitä keskittyneesti. Riiusta on tullut jo nyt kovin taitava – vierailevana tähtenä Sumun treeneissä Tiina-koutsi kommentoi, etä Riiu on taitavampi kuin monet 3-luokan koirat :)

Tapanin päivänä uskaltauduttiin TSAUn järjestämiin epävirallisiin kisoihin möllihyppyradalle. Sähköt oli poikki ja halli alkoi möllimaxien kohdalla jo uhkaavasti hämärtyä, mikä toi hieman lisäjännitystä. Riiu kuitenkin keskittyi täysillä radan tekoon, eikä esim. mörköillyt pimeällä radanreunalla olevaa ratatyöntekijää tai tuomaria. Maaliin tultiin vielä nollalla ja pokattiin ensimmäinen sija. Palkinnot olivat ev-kisojen palkinnoiksi mukavat: Royal Caninin lahjakortti (juuri sopivaan aikaan Sumun ruuan ollessa lopussa) ja sai Riiu itselleenkin ison narusolmulelun. Huhtikuussa sitten virallisiin kisoihin! Muutoin jatketaan IPOilun ja TOKOilun merkeissä. Jos vaikka otettaisiin tavoitteeksi BH:n suorittaminen syksyllä ja jos jäljen saisi hyvälle mallille. TOKOn alokasluokan ja oikeastaan avoimenkin luokan liikkuvat liikkeet olisivat jo kunnossa, mutta luotto paikallamakuuseen, koiran hallintaan ko. tilanteessa sekä TOKOn luoksepäästävyyteen ei ole oikein kondiksessa, niin taidetaan harjoitellä näitä tänä vuonna urakalla, annetaan pääkopan kehittyä ja rykästään sitten 2013 tohinalla erikoisvoittajaluokkaan! ;)

Sumun kanssa olis kiva päästä tänä vuonna mm-karsintoihin, varsinkin kun ne on taas omassa hallissa ja tarvittavat tulokset jo saatu syksyllä. Tänä vuonna ei ole esteitä muiden menojen suhteen eli katsotaan päästäänkö kisoihin vihdoin ilman sairastumisia vai onko neljäs kerta, kun ei päästä osallistumaan syystä tai toisesta…